Про міжнародні з’їзди славістів та їхню науково-суспільну роль - Булаховська, Ю. (Слово і Час, 2008)
У статті висвітлено спогади авторки про Міжнародні з’їзди славістів 1958 р. в Москві та 1983 р. в Києві. Окреслено їхню науково-суспільну роль. This article sketches the impressions made by the author during the International Slavonic congresses which took place in 1958 in Moscow and in 1983 in Kyiv. It also outlines their scientific and social meaning. В статье представлены воспоминания автора о Международных съездах славистов 1958 г. в Москве и 1983 г. в Киеве. Очерчена их научно-общественная роль.