Адаптивний алгоритм виділення фонем у мовному сигналі - Семотюк, М.В.; Безвербний, І.А. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2017)
На сьогодні задачі розпізнавання мовних сигналів з використанням адаптивних методів знаходять широке застосування. Такий підхід значно спрощує аналіз і дозволяє уникнути проблем з наростанням похибки від великого числа обрахунків. В статті розглядається один з таких методів. На сегодня задачи распознавания речевых сигналов с использованием адаптивных методов находят широкое применение. Такой подход значительно упрощает анализ и позволяет избежать проблемы нарастания ошибки в результате большого количества вичислений. В статье рассматривается один из таких методов. Today the speech recognition problems tasks adaptive methods are widely used. This approach considerably simplifies the analysis and helps to avoid the issues concerning the increase of errors from a large number of calculations. One of these methods is described in the article.