Дослідження зв’язків між узагальненими кватерніонами та процедурою подвоєння гіперкомплексних числових систем - Каліновський, Я.О.; Боярінова, Ю.Є.; Сукало, А.С. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
Досліджено клас некомутативних гіперкомплексних числових систем четвертої вимірності, побудованих за допомогою некомутативної процедури подвоєння Грасмана-Кліфорда систем другої вимірності та встановлено їхні зв’язки з узагальненими кватерніонами. Запропоновано алгоритми виконання операцій у них, а також методи обчислення таких алгебраїчних характеристик як спряження, нормування, вигляд дільників нуля. Исследован класс некоммутативных гиперкомплексных числовых систем четвертой размерности, построенных с помощью некоммутативной процедуры удвоения Грассманна-Клиффорда систем второй размерности, и установлены их связи с обобщенными кватернионами. Исследованы алгоритмы выполнения операций в них, а также методы вычисления таких алгебраических характеристик как сопряжение, нормирование, вид делителей нуля. The class of non-commutative hypercomplex number systems of 4-dimension, constructed by using of non-commutative procedure of Grassman-Clifford doubling of 2-dimensional systems is investigated and established their relations with the generalized quaternions. Algorithms of the operations and methods of algebraic characteristics calculation in them, such as conjugation, normalization and a type of zero dividers have been investigated.