Класифікація загроз інформаційній безпеці в комп’ютерних системах при віддаленій обробці даних - Корпань, Я.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
Наведено визначення основних термінів, які стосуються питань інформаційної безпеки, перераховано умови безпеки комп’ютерної системи, надано загальну класифікацію загроз інформаційної безпеки. В представленій класифікації загрози інформаційній безпецірозділено на три категорії: загрози, що характерні для програмного забезпечення; загрози, які спрямовано на комп’ютерну мережу; загрози, що стосуються апаратної частини інформаційної системи. Загрози, що відносяться до кожної із перерахованих категорій, розділено на групи за характерними ознаками, визначено їхній вплив на систему та методи захисту. Дано определение основных терминов, относящихся к вопросам информационной безопасности, перечислены условия безопасности компьютерной системы, приведена общая классификация угроз информационной безопасности. В представленной классификации угрозы информационной безопасности разделены на три категории: угрозы, характерные для программного обеспечения; угрозы направленные на компьютерную сеть; угрозы, касающиеся аппаратной части информационной системы. Угрозы, относящихся к каждой из перечисленных категорий, разделенные на группы по характерным признакам, определено их влияние на систему и методы защиты. It is provided a definition of key terms related to information security, the security conditions are counted for the computer systems and the general classification of information security threats is demonstrated. In the present classification of information security threats they are divided into three categories: threats to be specific to the software; threats to be directed to the computer network; threats to be touched upon on the hardware of the information system. The threats, related to each of these categories, are divided into groups according to characteristic of the features. It was determined their impact on the system and methods of protection.