Метод виявлення фальсифікації у медичних зображеннях - Зорило, В.В.; Лебедєва, О.Ю. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
У сучасному світі проблеми захисту інформації є дуже важливими. Однією з проблем є захист цифрових сигналів від фальсифікації, зокрема — виявлення фальсифікації цифрового зображення. Цифрові фотографії використовуються практично в усіх областях людської діяльності, у тому числі і в медицині. Медичні зображення можуть бути підроблені, наприклад, для зміни діагнозу, якщо від 'цього залежить влаштування на роботу або отримання медичної страховки. У роботі запропоновано метод, що дозволяє виявити фальсифікацію цифрового медичного зображення, виконану за допомогою клонування, в умовах постобробки клонованої області таким засобом як корекція яскравості або при використанні розмиття всього зображення. В современном мире проблемы защиты информации являются очень важными. Одной из проблем является защита цифровых сигналов от фальсификации, в частности — выявление фальсификации цифрового изображения. Цифровые фотографии используются практически во всех областях человеческой деятельности, в том числе и в медицине. Медицинские изображения могут быть подделаны, например, для изменения диагноза, если от этого зависит устройство на работу или получение медицинской страховки. В работе предложен метод, позволяющий выявить фальсификацию цифрового медицинского изображения, выполненную с помощью клонирования, в условиях постобработки клонированной области таким средством, как коррекция яркости или при использовании размытия всего изображения. In today’s world of information security issues are very important. One of the problems is the pro-tection of digital signals from the rigging in particular is revealing a digital image tampering. Digital photos are used in virtually all areas of human activity, including medicine. Medical images can be tampered with, for example, to change the diagnosis, if it affects the device to work or receive medical insurance. In this paper, we propose a method to detect the falsification of digital medical images made by cloning, in a post-processing of the cloned area in such means as brightness correction, image blurring.