Підтримка прийняття рішень у проектно-орієнтованому організаційному управлінні засобами VBA - Додонов, О.Г.; Кузьмичов, А.І.; Бочаров, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
Для оперативного реагування інформаційної системи управління проектом, реалізованої в Excel, на зміни початкових даних, необхідно максимально зменшити число основних і допоміжних операцій, які виконуються вручну. Для цього засобами вбудованої мови програмування VBA реалізовано сервісний програмний модуль, який автоматизує виконання цих операцій, у вигляді багатофункціонального макросу. Для практичного використання розроблено робочу книгу-шаблон із вбудованим макросом, розраховану на керівників проектів без програміст- ської підготовки. Розмір мережевої моделі «роботи-вузли» з розширеним набором відношень передування не обмежується, передбачено розв’язання задачі планування тарозкладу проекту методами критичного шляху (СРМ) та імітаційного моделювання (PERT), задачі скорочення тривалості проекту у форматі «час-вартість», побудову часового графіка попиту наресурс і схеми мережевої моделі. Для оперативного реагирования информационной системы управления проектом, реализованной в Excel, на изменения исходных данных, необходимо максимально уменьшить число основных и вспомогательных операций, выполняемых вручную. Для этого средствами встроенного языка программирования VBA реализован сервисный программный модуль, который автоматизирует выполнение этих операций, в виде многофункционального макроса. Разработанная для практического использования рабочая книга-шаблон с встроенным макросом рассчитана на руководителей проектов без программистской подготовки. Размер сетевой модели «работы-узлы» с расширенным набором отношений предшествования не ограничивается, предусмотрено решение задач: планирования и расписания проекта методами критического пути (СРМ) и имитационного моделирования (PERT), сокращения продолжительности проекта в формате «время-стоимость», построения временного графика спроса на ресурс и схемы сетевой модели. For rapid response of information system managing a project realized within Excel and changes of the original data one should reduce the number of main and subsidiary operations being performed manually. To do this, by means of embedded programming language VBA, it has been performed a service software module that automates the execution of these transactions in the form of multifunctional macros. Developed for practical use, the workbook template is built for project managers without programming experience. The size of the network model «works-hubs» with an expanded set of precedence relations is not limited. It is planned solving the problem of planning and scheduling of the project by critical path method (CPM) and simulation (PERT) reducing the duration of the project tasks in the «time-cost» construction time schedule and resource demand of the circuit network model.