Знаходження оптимальної ієрархії у квазiієрархічному графі за критеріями центральності - Сулема, О.К.; Ланде, Д.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
Викладено результати дослідження, присвяченого виділенню із квазіієрархічних мереж ієрархічних підмереж, найкращих, з точки зору критеріїв центральності. Розглянуто методи багатокритеріальної оцінки для виявлення вузла, оптимального за критеріями центральності. Проаналізовано алгоритми побудови ієрархії. Проведено експериментальну перевірку отриманих теоретичних результатів на групі квазіієрархічних графів. Изложены результаты исследования, посвященного выделению из квазииерархических сетей иерархических подсетей, наилучших с точки зрения критериев центральности. Рассмотрены методы многокритериальной оценки для выявления узла, оптимального по критериям центральности. Проанализированы алгоритмы построения иерархии. Проведена экспериментальная проверка полученных теоретических результатов на группе квазииерархических графов. The results of the research dedicated to the extraction of hierarchical sub-networks, being the best in terms of centrality criteria, from quasi-hierarchical networks are presented. Multi-objective estimation methods for detection of a node which is optimal by centrality criterion are discussed. The hierarchy construction algorithms are analysed. Experimental verification of received theoretical results has been performed using a group of quasi-hierarchical graphs.