Вирішення задачі групування рухомих об’єктів у системах моніторингу з використанням методів кластеризації - Юзефович, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
Розглянуто підхід до вирішення задачі автоматичного групування рухомих об’єктів на основі використання модифікованого методу «найближчого сусіда», який відрізняється від відомого аналізом відстаней від поточного елемента множини до границь існуючих кластерів. Рассмотрен подход к решению задачи автоматического группирования подвижных объектов на основе использования модифицированного метода «ближайшего соседа», который отличается от известного анализом расстояний от текущего элемента множества к границам существующих кластеров. It is discussed an approach to the problem of automatic grouping of moving objects based on the use of the modified method of «nearest neighbor», which differs from the known one by analysis of distances from the current element of set to the boundaries of existing clusters.