Метод оптимізації діяльності неструктурованої групи експертів в умовах ліквідації надзвичайних ситуацій - Яремчук, Ю.Є.; Нікіфорова, Л.О.; Шиян, А.А. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2015)
Розроблено метод для оптимізації діяльності неструктурованої експертної групи на основі типології діяльності людей і типології бінарних відношень між ними. Розроблено систему кількісних показників для розрахунку рівня оптимальності при передаванні інформації між типами, а також систему кількісних показників для розрахунку рівня оптимальності при спільній діяльності двох експертів. Особливості застосування розробленого методу проілюстровано на наскрізному прикладі, який ілюструє застосування кожного з етапів методу. Надано описрезультатів апробаціїметоду нареальному підприємстві. Разработан метод для оптимизации деятельности неструктурированной группы экспертов, который базируются на типологии деятельности людей и типологии бинарных отношений между людьми. Разработана система количественных показателей для расчета уровня оптимальности при передаче информации между типами. Система количественных показателей для расчета уровня оптимальности при совместной деятельности двух экспертов разработана также. Особенности применения разработанного метода проиллюстрированы на сквозном примере, который описы-вает применение каждого этапа метода. Описаны результаты апробации метода на реальном предприятии. A method for optimization of unstructured group of experts, which is based on the typology of human activity and typology of binary relationships, has been developed. A system of quantitative indicators for calculation of the optimal level of information transmission between the types is obtained. The system of quantitative indicators for calculation of the level of optimality in the joint activities of the two experts is obtained, too. The features of the application of this method are illustrated through example, which describes the use of each stage of the method. The results of testing the method on a real enterprise are described.