Дослідження характеристик вітчизняних радіонепрозорих тканин Н1, Н2 та Н3 при різних комбінаціях їхнього застосування - Яремчук, Ю.Є.; Катаєв, В.С.; Гижко, М.Ю.; Павловський, П.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Експериментально досліджено радіонепрозорі тканини вітчизняного виробництва Н1, Н2 та Н3 і визначено загальний коефіцієнт екранування при різних варіаціях поєднання цих тканин. Лабораторні виміри проведено у діапазоні частот з урахуванням розміщення волокон, результати отримано як для горизонтального, так і для вертикального розташування. Для досліджень антена випромінюючого пристрою почергово екранувалася тканинами в різних комбінаціях: Н1-Н2, Н2-Н3 та Н1-Н3. Результати вимірювань показали, що в усіх комбінаціях тканин коефіцієнт екранування значно змінюється у смузі частот і залежно від розташування волокон тканини. Экспериментально исследованы радионепрозрачные ткани отечественного производства Н1, Н2 и Н3 и определен общий коэффициент экранирования при разных вариациях соединения этих тканей. Лабораторные измерения проводились в диапазоне частот с учетом размещения волокон, и результаты получены как для горизонтального, так и для вертикального расположения. Для исследований антенна излучающего устройства поочередно экранировалась тканями в разных комбинациях: Н1-Н2, Н2-Н3 и Н1-Н3. Результаты измерений показали, что у всех комбинаций тканей коэффициент экранирования значительно изменяется в полосе частот и в зависимости от расположения волокон ткани. Experimentally investigated the domestic radiopaque fabrics H1, H2 and H3 for determination of shielding factor for different combinations of the fabrics. Radar experimentally investigated tissue domestic production H1, H2 and H3 and determined the overall rate of screening for different variations of the combination of these tissues. The laboratory measurements have been performed in the frequency range taking into consideration the placing of the fibers. The results have been obtained for both horizontal and for vertical locations. For researches touching upon the antenna emitting device there are used several screening combinations of the fabrics: H1-H2, H3-H2 and H1-H3. The measurement results have showed that, for all combinations of the fabrics, the screening factor varies considerably through frequency band and depends on the location of the fabric fibers.