Захист інформаційних об’єктів від навмисних колізій контрольних ознак у завадостійких кодах - Матов, О.Я.; Василенко, B.C. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Для завадостійких кодів уведено поняття колізій ознак цілісності та показано, що їхня наявність призводить для одержувача повідомлень до невиявлення, найчастіше навмисних модифікацій, а отже може мати тяжкі наслідки. Показано шляхи мінімізації кількості колізій ознак цілісності. Для помехоустойчивых кодов введено понятие коллизий признаков целостности и показано, что их наличие приводит для получателя сообщений до необнаруженных, зачастую умышленных модификаций, а значит, может иметь тяжелые последствия. Показаны пути минимизации количества коллизий признаков целостности. For error-correcting codes, it is introduced the concept of the integrity of the signs of collisions and showed that their presence leads to the recipient before the message undetected, often deliberate modification, and therefore may have serious consequences. Ways minimizing the number of collisions signs of integrity are demonstrated.