Прогнозування строків зберігання даних на оптичних дисках - Петров, В.В.; Крючин, А.А.; Березін, Б.О.; Беляк, Є.В.; Шиховець, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Наведено результати аналізу використання методів прискореного визначення строків гарантованого зберігання інформації на оптичних носіях. Особливу увагу приділено проведенню випробувань носіїв, що призначені для довготермінового зберігання інформації. Визначено головні причини значної різниці у строках зберігання даних на компакт- дисках під час проведення прискорених випробувань. Приведены результаты анализа использования методов ускоренного определения сроков гарантированного хранения информации на оптических носителях. Особое внимание уделено проведению испытаний носителей, предназначенных для долговременного хранения информации. Определены основные причины значительной разницы в сроках хранения данных на компакт-дисках во время проведения ускоренных испытаний. The results of analysis of usage of accelerated guaranteed information lifetime estimation methods are presented. Particular attention is paid to testing of media for long-term storage of information. The main causes of a significant difference in terms of data storage on compact discs during accelerated testing have been determined.