Збереження записів українського музичного фольклору шляхом оцифровування фонографічної колекції Осипа Роздольского - Крючин, А.А.; Косяк, І.В.; Довгалюк, І.С.; Єгупова, Л.І.; Балагура, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Для збереження та відновлення звукової культурної спадщини українського фольклору першої половини XX сторіччя — фоноколекції Осипа Роздольского — здійснено перезапис і оцифровування звукової інформації з фоноциліндрів. Відтворено, оброблено та реконструйовано (відновлено цілісність звукового матеріалу, підібрано оптимальну швидкість відтворення, усунено імпульсні завади та низькочастотний шум) фонограми записів О. Роздольского. Для сохранения и восстановления звукового культурного наследия украинского фольклора первой половины ХХ века — фоноколекции Осипа Роздольского — была выполнена перезапись и оцифровка звуковой информации из фоноцилиндров. Воспроизведены, обработаны и реконструированы (восстановлена целостность звукового материала, подобрана оптимальная скорость воспроизведения, устранены импульсные помехи и низкочастотный шум) фонограмы записей О. Роздольского. To preserve and restorate the cultural heritage of Ukrainian audio folklore of the first half of the twentieth century namely the phonocollection of Osip Rozdolskyi it has been made dubbing and digitizing audio information of phonocylinders. The phonogram records of A. Rozdolskyi have been reproduced, processed and reconstructed (restored the integrity of the audio material, chosen optimal playback speed, removed impulse noise and low-frequency noise).