Оптимальне призначення спеціальних ресурсів для оперативного здійснення комплексних заходів - Додонов, О.Г.; Кузьмичов, А.І. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Оптимальне призначення — «що/кого — куди найкраще розподілити / призначити / розмістити» — найбільш поширений клас практичних ситуацій. На прикладі розв’язання кількох характерних задач про призначення різного рівня складності показано доступну для звичайного дослідника чи користувача техніку побудови та реалізації відповідних комп’ютерних моделей із застосуванням розв’язувачів Excel Solver, OpenSolver, WinQSB. Оптимальное назначение «что/кого — куда распределить / назначить / разместить — наиболее распространенный класс практических ситуаций. На примере решения нескольких характерных задач о назначении разного уровня сложности показано доступную для обычного исследователя или пользователя технику построения и реализации компьютерных моделей с использованием решателей Excel Solver, OpenSolver, WinQSB. Optimal purpose — «what/who to where for best allocation / assignment / placement» is the most common type of practical situations. Using example on solving several problems of specific purposes with different difficulty levels, it is shown an equipment construction and implementation of appropriate computer model solvers using Excel Solver, OpenSolver, WinQSB which are easy to apply for an average researcher or user.