Нечітка система визначення якості цифрових зображень документів, які надано на мікрофільмування - Єгоров, П.М. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Представлено спосіб оцінки якості цифрових зображень документів, які призначені для мікрофільмування. Показано, що використання нечітких систем дозволяє визначити взаємозв’язок між властивостями цифрового зображення та можливістю отримання на його основі кадру мікрофільму, який відповідає нормативній документації з мікрофільмування. Представлен способ оценки качества цифровых изображений документов, которые предназначены для микрофильмирования. Показано, что использование нечетких систем позволяет определить взаимосвязь между свойствами цифрового изображения и возможностью получения на его основе кадра микрофильма, который соответствует нормативной документации по микрофильмированию. A method for assessing the quality of the digital image of documents to be intended for microfilming is presented. This method is based on the use of fuzzy systems. The ability to determine the correlation between the properties of digital image and the possibility of obtaining on its basis frame of microfilm, which corresponds to the specification standards of microfilming, is shown.