Побудова онтологічної моделі для задач сценарного аналізу - Бойченко, А.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2016)
Розглянуто використання онтологічної моделі при організації сценарного моделювання предметних областей. Запропонована технологія дозволяє в автоматизованому режимі, на базі аналізу вхідного пакета документів, вирішувати задачу розробки та дослідження сценаріїв інформаційного впливу на об’єкти, які відповідають вибраним ключовим поняттям. Рассмотрено использование онтологической модели при организации сценарного моделирования предметных областей. Предложенная технология позволяет в автоматизированном режиме, на базе анализа входного пакета документов, решать задачу разработки и исследования сценариев информационного влияния на объекты, соответствующим выбранным ключевым понятиям. The applying of an ontology-based model in scenario modeling of subject areas has been considered. A technology what provides semi-automatic processing of incoming documents and generation of a key concepts graph is proposed. The technology allows solving the problem of development and research scenarios of informational influence on objects that match the selected key concepts.