“Конотопська відьма”: сучасне прочитання - Гончар, О. (Слово і Час, 2008)
У “Конотопській відьмі” Г.Квітка-Основ’яненко за допомогою гумору, іронії, сатири розкриває внутрішні
причини падіння Української козацької держави, зокрема моральне падіння козацької старшини. According to this essay, G.Kvitka-Osnovyanenko’s narrative “The Witch of Konotop” reveals the internal
reasons for the decline of Ukrainian Cossacks’ State, first and foremost the moral decline of the Cossacs’
government. В “Конотопской ведьме” Г.Квитка-Основьяненко
с помощью юмора, иронии, сатиры раскрывает
внутренние причины падения Украинского
казацкого государства, в частности, моральное
падение казацкой старшины.