Географія, хорографія і хорологія: етапи становлення й концептуалізації - Верменич, Я. (Інститут історії України НАН України, 2007)
У статті розглянуто деякі теоретичні питання становлення й розвитку географічної науки з давніх давен і до сьогодення. Описано генезу хорології, що виступає як першооснова сучасної регіоналістики.