Автобіографізм як особливість характеротворення у прозі Володимира Дрозда - Манюх, Н. (Слово і Час, 2008)
Стаття присвячена проблемі автобіографізму у прозі В.Дрозда. Автобіографізм розглядається як домінантний засіб поетики характеротворення, важливий чинник виявлення прихованих авторських інтенцій. Автобіографізм – особлива риса ідіостилю письменника, який у своїй творчості акцентував на самопізнанні людини. This article is devoted to the problem of autobiographicity in V.Drozd’s prose works. The autobiographicity is considered a predominant means of character construction and an important way to explicate the author’s implicit ideas. Thus the autobiographic elements are treated as a specific feature of the writer’s individual style. Статья посвящена проблеме автобиографизма в прозе В.Дрозда. Автобиографизм рассматривается как доминантное средство поэтики создания характера, важный фактор выявления скрытых авторских интенций. Автобиографизм – особенная черта индивидуального стиля писателя, который в своем творчестве акцентировал на самопознании человека.