Аналіз ризиків у мережевих моделях проектів засобами імітаційної оптимізації - Кузьмичов, А.І. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2017)
Об’єкт ризик-аналізу — мережева модель унікального проекту, де тривалості робіт мають імовірнісну природу, кінцеві параметри моделі — оцінки ризиків щодо порушення запланованих параметрів при здійсненні проекту: тривалості чи загальних витрат, розраховуються за інтегрованою технологією імітаційної оптимізації. Новітня аналітична технологія імітаційної оптимізації для формування рішень поєднує можливість врахувати невизначений характер вхідних параметрів досліджуваного процесу, отримати аналітичну форму цільової функції з керованою процедурою вибору оптимального варіанта. Объект риск-анализа — сетевая модель уникального проекта, где продолжительности работ имеют вероятностную природу, конечные параметры модели — оценки рисков о нарушении запланированных параметров при осуществлении проекта: продолжительности или общих затрат, рассчитываются по интегрированной технологии имитационной оптимизации. The risk analysis object is a network model of a unique project, where the duration of the work is probabilistic in nature. The final parameters of the model are the risk assessment of the violation of the planned parameters in the course of the project being that duration or total costs. The parameters are calculated using the integrated technology of simulating optimization.