Шовкові тканини в костюмах військової еліти і урядовців Української козацької держави та їхня тогочасна місцева термінологія - Славутич, Є. (Інститут історії України НАН України, 2007)
Стаття присвячена комплексному розгляду шовкових матерій, представлених в строях збройних сил Гетьманської держави. Подано оригінальну місцеву тогочасну термінологію і ґрунтовну характеристику означених тканин, окреслено конкретну сферу їх використання. The article addresses silk fabrics presented in costumes of militaries and governs of the Hetman state (second half of the XVII-th – the late XVIII-th c.). Original local names and detailed characteristics of named fabrics are studied. The concrete sphere of their appliance is considered as well. The article targets costumiers of scenic and cinema collectives and museum workers as well.