На березі вічності: модель художнього світу Богдана-Ігоря Антонича - Мафтин, Н. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядається прозова спадщина Б.-І.Антонича, зокрема його незавершений роман «На
другому березі», до структури якого ввійшла однойменна повість, а також новела «Три мандоліни».
Авторка статті зробила спробу «прочитати» ці тексти під кутом чільних рис міфопоетики художнього
світу Б.-І.Антонича. Саме незавершеність текстів, як вважає авторка, заохочує до певної свободи
інтерпретації, в якій важливу роль грає читацька рецепція. The article deals with the prose by the famous poet, his unfinished novel On the Other Bank, the story of
the same name and the short story Three Mandolins, in particular. The attempt is made to “read” these texts
from the perspective of notable features of myth-poetics of B.-I. Antonych’s artistic world. The author of
the article argues that this incompleteness of the texts stimulates certain freedom of interpretation, in which
a reader’s perception plays an important part. В статье рассматриваются неоконченные
произведения известного поэта, в частности его
роман «На другом берегу», одноименная повесть,
входящая в структуру романа и новелла «Три
мандолины». Автор статьи «прочитывает» эти
тексты с точки зрения мифопоэтики художественного мира Б.-И.Антонича. Именно тот факт, что эти произведения остались неоконченными, поощряет, по мнению автора, к определенной свободе интерпретации, в реализации которой важную роль играет и читательская рецепция.