Індуктивне моделювання ризиків збитків від руйнівних повеней в басейні р. Тиса за емпіричними даними з використанням моделей регресійного типу - Стефанишина-Гаврилюк, Ю.Д.; Стефанишин, Д.В.; Трофимчук, О.М. (Математичне моделювання в економіці, 2014)
За даними рядів динаміки значень збитків від руйнівних повеней в басейні р. Тиса та максимальних витрат води р. Тиса, що визначалися на гідрометричному посту Вилок, розглянуто задачу індуктивного моделювання ризиків збитків як добутків збитків та ймовірностей перевищення максимальних витрат води з використанням моделей регресійного типу. На основе динамических рядов убытков от разрушительных половодий в бассейне р. Тиса и максимальных расходов воды р. Тиса, которые определялись на гидрометрическом посту Вилок, рассмотрено задачу индуктивного моделирования рисков убытков как произведений убытков и вероятностей превышения максимальных расходов воды с использованием моделей регрессионного типа. According to the time series of values of losses of devastating floods in the basin of Tisza and maximum water discharges of the river Tisza, which were identified on the hydrometric post of Vylok, the problem of inductive modeling the risks of losses as products of damage and probability of exceeding the maximum water discharge using the regression type models was examined.