Забезпечення алгоритмічного та ресурсного балансу при вирішенні ситуаційних задач - Кряжич, О.О.; Коваленко, О.В. (Математичне моделювання в економіці, 2015)
В роботі досліджена необхідність оптимізації програмних і апаратних засобів для забезпечення життєздатності інформаційних технологій. Наведено математичне обґрунтування балансового методу оптимізації. Методика оптимізації розглянута як для апаратних засобів, що задіяні в системі виконання одного завдання, так і на прикладі програми на мові Python. В работе исследована необходимость оптимизации программных и аппаратных средств для обеспечения жизнеспособности информационных технологий. Приведено математическое обоснование балансового метода оптимизации. Методика оптимизации рассмотрена как для аппаратных средств, которые задействованы в системе выполнения одного задания, так и на примере программы на языке Python. In paper necessity of optimisation program and hardware for maintenance of viability of information technology is investigated. The mathematical substantiation of a balance method of optimisation is resulted. A technique of optimisation for hardware which are involved for the decision of one problem it is considered. Also the example of optimisation of the program in language Python is presented.