Класифікація вітчизняних та зарубіжних наукових джерел про роль Наддніпрянської України у зовнішніх торгово-економічних та культурних зв'язках Російської імперії у ХІХ-на початку ХХ ст. - Пилипенко, О. (Інститут історії України НАН України, 2007)
У статті здійснено класифікацію та науковий аналіз основних джерел з історії розвитку зовнішньоекономічних та культурних зв‘язків українських земель в умовах Російської імперії в ХІХ – на початку ХХ ст. The revie of details of the act s of the and apistolarium of international economic ralationsheeps in Russian impire period XIX – in the beginning XX centuries.