Цінові фактори у системі макроекономічних балансів моделі реального сектора економіки - Кузнєцова, Л.І. (Математичне моделювання в економіці, 2015)
В статті досліджено місце та роль цінових факторів у системі макроекономічних балансів. Дана аналітична оцінка цінових факторів, що мають найбільший вплив на баланс ринку кінцевих продуктів та послуг та запропоновано заходи щодо пом’якшення негативного впливу цінових факторів на формування дисбалансу на ринку кінцевих продуктів та послуг, насамперед, за рахунок адаптації сукупної пропозиції до змін у попиті. В статье исследовано место и роль ценовых факторов в системе макроэкономических балансов. Дана аналитическая оценка ценовых факторов, имеющих наибольшее влияние на баланс рынка конечных продуктов и услуг и предложены меры по смягчению негативного влияния ценовых факторов на формирование дисбаланса на рынке конечных продуктов и услуг, прежде всего, за счет адаптации совокупного предложения к изменениям потребности. In the article investigational place and role of price factors in the system of macroeconomic balances. The analytical estimation of price factors which have a most influence on balance of market of the finished goods and services and measures are offered on softening of negative influence of price factors on forming of disbalance at the market of the finished goods and services is given, above all things, due to adaptation of aggregate supply to the changes in have а demand.