Культурно-історична діяльність грецьких громад в Україні: грецькі друкарні в Одесі в ХІХ - на початку ХХ ст. - Терентьєва, Н. (Інститут історії України НАН України, 2007)
У статті досліджується культурно-освітня діяльність грецьких громад в Україні: грецькі друкарні в Одесі, а саме видавнича діяльність в Одесі (ХІХ – на початку ХХ ст.). Випуск друкованих видань в Одесі мав основною метою не тільки інформувати жителів міста про важливі події соціально-політичного, економічного та культурного життя країни та Європи, але, насамперед, виховувати греків у дусі боротьби за волю та незалежність Батьківщини. The article analyzes the cultural life of Greek community in Odessa, the role of Greek printingshops in the spreading of education and youth upbringing in the spirit of Greek national-liberation tradition.