Моделювання взаємовідносин між міськими ККП та партнерами (з урахуванням наявної господарської компетенції) - Мельникова, М.В.; Тарасевич, О.В.; Нестеров, Г.Г. (Математичне моделювання в економіці, 2015)
У статті розглянуті проблеми прийняття рішень на основі моделювання взаємовідносин комунальних комерційних підприємств (ККП) з партнерами. Охарактеризовано особливості діяльності ККП міста, включаючи господарську компетенцію, взаємовідносини з органами місцевого самоврядування, постачальниками, споживачами. Визначено, що ККП має ознаки виробничо-господарського комплексу (ВГК). Розроблено модель взаємодії ВГК з економічними агентами на основі використання ігрових методів. Модель може бути включена в комп'ютерну систему прийняття рішень з управління ресурсами та комунікаційними відносинами ВГК. Це дозволяє погоджувати інтереси учасників при формуванні та реалізації різних проектів розвитку ККП. В статье рассмотрены проблемы принятия решений на основе моделирования взаимоотношений коммунальных коммерческих предприятий (ККП) с партнерами. Охарактеризованы особенности деятельности ККП города, включая хозяйственную компетенцию, взаимоотношения с органами местного самоуправления, поставщиками, потребителями. Определено, что ККП имеет признаки производственно-хозяйственного комплекса (ПрХК). Разработана модель взаимодействия ПрХК с экономическими агентами на основе использования игровых методов. Модель может быть включена в компьютерную систему принятия решений по управлению ресурсами и коммуникационными отношениями ПрХК. Это позволяет согласовывать интересы участников при формировании и реализации различных проектов развития ККП. The article deals with the problem of making decisions on the basis of modeling relationships of MCE (municipal commercial enterprise) with partners. They were characterized by features of urban MCE, including the economic competence, relationships with local authorities, suppliers, customers. It was determined that the MCE has the attributes of the economic production complex (ЕРС). A model that describes the interaction of ЕРС with economic agents based on the use of gaming techniques has been developed. The model can be incorporated into the computer system of decision-making on resource management and communication relationships.This allows you to align the interests of participants in the formulation and implementation of various development projects of the МСЕ.