Болдаївка (Будаївка) Київського повіту: історичний начерк (кінець ХУІІІ-середина ХІХ ст.) - Лисенко, С. (Інститут історії України НАН України, 2007)
У статті досліджується соціально-економічна історія с. Будаївки (Болдаївки) Київського повіту у добу перебування цієї території у складі Російської імперії. Розглядається правовий статус місцевого населення – державних (казенних) селян за часів кріпацтва та у пореформений період. Реконструюється історія сільської громади, основні напрямки економічної діяльності мешканців, географічне положення населеного пункту.