The essence of fictitious capital and its role in the development of mofern economic crisis - Veduta, E.N.; Gulyaev, R.A. (Математичне моделювання в економіці, 2015)
Authors analyze the term «fictitious capital» in this article and show its nature and main principles of functioning. Transformation of fictitious capital through the economic cycle and modern forms of fictitious capital are reviewed in the article. As a result authors make a conclusion that it is necessary to divide real and fictitious capital on all stages of economic planning. В даній статті автори аналізують поняття фіктивного капіталу, розкривають сутність та особливості функціонування. Проводиться аналіз трансформації ролі фіктивного капіталу в процесі циклічного розвитку економіки і виявляються сучасні форми існування. Автори роблять висновок про необхідність чіткого поділу поняття «капітал» на реальний і фіктивний капітали, що виключно важливо для стратегічного планування розвитку економіки на всіх рівнях в умовах сформованої світової фінансової системи. В данной статье авторы анализируют понятие фиктивного капитала, раскрывают сущность и особенности функционирования. Проводится анализ трансформации роли фиктивного капитала в процессе циклического развития экономики и выявляются современные формы существования. Авторы делают вывод о необходимости четкого разделения в понятии «капитал» реального и фиктивного капитала, что исключительно важно для стратегического планирования развития экономики на всех уровнях в условиях сложившейся мировой финансовой системы.