“Падаю і знов іду”: крутосхили Тичининого шляху до Шевченка - Павленко, М. (Слово і Час, 2008)
У статті розглянуто зв’язки й перегуки життя і творчості Павла Тичини з генієм Тараса Шевченка. Проаналізовано як точки найвищого духовного наближення “сонячнокларнетного” поета до Кобзаря, так і мистецькі й ідеологічні розходження Тичини з Шевченковими ідеями. The article examines some common features of Pavlo Tychyna’s and Taras Shevchenko’s biographies and works. The researcher
analyses the points of their highest spiritual likeness as well as aesthetic and ideological differences between the author of “the sunny
clarinet” and the Kobzar. В статье рассматривается связь жизни и творчества Павла
Тычины с гением Тараса Шевченко. Анализируются как точки
наивысшего духовного сближения “солнечнокларнетного”
поэта с Кобзарем, так и художественные, идеологические
расхождения Тычины с идеями Шевченко.