Метрико-строфічні моделі ямба в поезії старших символістів - Кудряшова, О. (Слово і Час, 2008)
У статті аналізується метрика, ритміка і строфіка ямбічний творів старших символістів М. Вороного, Г. Чупринки, Олександра Олеся та М. Філянського в контексті віршування початку ХХ століття. This article examines the metrics, rhythmical structure and strophic system of iambic poetry written by the elder generation of symbolists (M.Vorony, H.Chuprynka, Olexandr Oles and M.Filiansky) by way of comparing their metric and strophic models to the versification practices common at the beginning of the 20th century. В статье анализируется метрика, ритмика и строфика ямбических произведений старших символистов: М.Вороного, Г.Чупрынки, Александра Олеся и М.Филянского в контексте стиховедения начала ХХ столетия.