Про мишу в норі, Роберта Бернса та Василя Голобородька - Пастух, Т. (Слово і Час, 2008)
У статті розглянуто вірш В.Голобородька “До мишачого бернса” в ракурсах авторської біографії,
інтертекстуальності та в суто естетичному вимірі. Ідейно-естетичні властивості цього вірша простежуються
в контексті інших поезій В.Голобородька. Так окреслюється широке і складне виражальне поле поезії
“До мишачого бернса”. This article shows the autobiographical, intertextual and aesthetical aspects of V.Holoborodko’s poem “To
the mice’s burns”. The ideological and aesthetic peculiarities of this verse are studied in the context of
V.Holoborodko’s poetry. This enables to reveal the powerful and complicated expressivity of the poem “To
the mice’s burns”. Автор статьи рассматривает стих
В.Голобородько “К мышиному бернсу” в
ракурсах авторской биографии,
интертекстуальности и в непосредственно
эстетическом плане. Идейно-эстетические
особенности данного стиха анализируются в
контексте других стихов В.Голобородько. Так
проявляется широкое и непростое
выразительное поле стиха “К мышиному
бернсу”.