Модель управління персоналом підприємств, що працюють з тритієм - Коваленко, О.В. (Математичне моделювання в економіці, 2016)
У статті представлено опис можливих аварійних ситуацій при роботі підприємств, що працюють з ізотопом водню тритієм. Наведено розрахунок максимальної приземної концентрації та надходження тритію в організм персоналу категорії Б через органи дихання при аварійному викиді в атмосферу. Обґрунтовано модель управління персоналом з метою недопущення аварійних ситуацій на об’єкті. Зроблено висновки та означено перспективи подальших досліджень із застосування математичних методів для прогнозування та моделювання безпеки роботи небезпечних підприємств, що працюють з тритієм. В статье представлено описание возможных аварийных ситуаций, которые возникают в процессе работы предприятий, использующих изотоп водорода тритий. Приведены расчеты максимальной приземной концентрации и поступления трития в организм персонала категории Б через органы дыхания при аварийном выбросе в атмосферу. Обоснована модель управления персоналом с целью недопущения аварийных ситуаций на объекте. Сделаны выводы и обозначены перспективы дальнейших исследований по использованию математических методов для прогнозирования и моделирования безопасности работы предприятий, работающих с тритием. The article presents a description of possible emergency situations that arise in the process of work that uses the hydrogen isotope tritium. The calculations of maximum ground concentration and flow of tritium in the human body for employees in category B. This is possible with emergency release through the human respiratory tract admission. The model of personnel management to prevent emergency situations at the facility is substantiated. Conclusions are made. Also the perspectives of future research on the use of mathematical methods for predicting and modeling the safe operation of enterprises who work with tritium.