Інформаційна технологія аналізу та оцінки забруднення складових довкілля - Крета, Д.Л. (Математичне моделювання в економіці, 2016)
У даній статті розглянуто створення інформаційної технології аналізу та оцінки забруднення довкілля. Розкриті блоки створення методики дешифрування димових шлейфів та дешифрування забруднення снігового покриву. Наведено інструментарій об’єднання різночасових та різнорідних даних. Створено на основі цих методів еколого-картографічні моделі стану довкілля. В данной статье рассмотрен подход к созданию информационной технологии анализа и оценки загрязнения окружающей среды. Представлены блоки создания методики дешифрирования дымовых шлейфов и загрязнения снежного покрова. Приведен инструментарий объединения разновременных и разнородных данных. На основе этих методов созданы эколого-картографические модели состояния окружающей среды. In the article the approach to creation of information technologies of analysis and assessment of environmental pollution. Presents blocks of creating a method of interpretation of smoke plumes and pollution of snow cover. Given tools combining multitemporal and heterogeneous data. Based on these methods ecological and cartographic models of the environment were created.