Чисельне дослідження енергетичних рівнянь варіаційної задачі сумісного руху поверхневих і підземних водних потоків на водозаборі - Венгерський, П.С.; Шинкаренко, Г.А. (Математичне моделювання в економіці, 2016)
Сформульовано варіаційну задачу сумісного потоку поверхневої і ґрунтової води та отримано умови контакту на спільній границі, виходячи із законів руху суцільного середовища. Побудовано і досліджено енергетичні рівняння варіаційної задачі. Сформулировано вариационную задачу совместного потока поверхностной и грунтовой воды и получены условия контакта на совместной границе, исходя из законов движения сплошной среды. Построено и исследовано энергетические уравнения вариационной задачи. Variational problems formulated joint flow of surface and ground water conditions and received a contact on the common border, based on the laws of motion continuum. Energy equation of variational problem are constructed and studied.