Сивокінь Григорій. Мої постуніверситети (Слово і Час, 2008)
Григорій Матвійович Сивокінь народився 9 серпня 1931
р. Закінчив Харківський університет (1955). Доктор
філологічних наук, член коресподент НАН України (з 2000),
член Національної спілки письменників України,
заслужений діяч науки і техніки України (з 1997). Головний
науковий співробітник Інституту літератури ім. Т.Г.
Шевченка. 1994 – 2002 – завідувач відділу теорії
літератури. Автор понад 300 наукових і літературно
критичних публікацій, зокрема книжок “Давні українські
поетики” (1960, 2001), “Друге прочитання” (1972),
“Визначеність таланту” (1978), “Одвічний діалог.
Українська література та її читач від давнини до
сьогодні” (1984), “Від аналізу до прогнозу” (1990), “У
вимірах сприймання. Теоретичні проблеми художньої
літератури, її історії та функцій” (2006).