Проблеми дефініції і генезизу міста у науковій спадщині М. Вебера - Верменич, Я. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Стаття присвячена висвітленню концептуальних підходів М.Вебера в осмисленні образу міста та критеріїв його визначення. Особлива увага приділена дослідженню генезису міста та формуванню основ урбаністики.