Про застосування алгебраїчної комбінаторики до проблем кодування та криптографії - Пустовіт, О.С.; Устименко, В.О. (Математичне моделювання в економіці, 2017)
У статті подано короткий огляд вітчизняних досліджень із застосувань алгебраїчної комбінаторики до захисту інформації. Розроблена теорія дала змогу побудувати нові нелінійні алгоритми захисту інформації, які можуть бути використані в задачах електронного бізнесу, управління та комерції. Параметри одного з потокових алгоритмів представлено у таблицях. Описано його специфічні властивості. Головною метою статті є огляд застосувань з прикладної алгебраїчної комбінаторики до постквантової криптографії – напрямку, який виник у зв’язку з надіями на появу квантового комп’ютера. В статье представлен краткий обзор отечественных исследований по применению алгебраической комбинаторики к защите информации. Разработанная теория позволила построить новые нелинейные алгоритмы защиты информации, которые могут быть использованы в задачах электронного бизнеса, управления и коммерции. Параметры одного из потоковых алгоритмов представлены в таблицах. Описаны его специфические свойства. This article provides a brief overview domestic research on applications of algebraic combinatorics to information security. The theory made it possible to build new nonlinear algorithms for protection of information which can be used in problems of e-business, management and commerce. Parameters of a streaming algorithms presented in the tables. The specific properties are described.