Кооперативна ресурсна модель збалансованого розвитку - Полумієнко, С.К.; Горда, С.Є. (Математичне моделювання в економіці, 2017)
Розглядається ресурсний підхід до побудови моделі збалансованого розвитку на основі кооперативної гри. Визначена базисна система індикаторів стану ресурсів, їх агрегати, що включають кількісні та якісні оцінки. Визначені елементи кооперативної гри, що відображає розвиток всієї системи, також учасники та їх стратегії, що полягають у зміні ресурсів. Вирішення гри базується на векторі Шеплі; поділ, що він дає, й відповідає сукупній стратегії збалансованого розвитку. Рассматривается ресурсный подход к построению модели сбалансированного развития на основе кооперативной игры. Определена базисная система индикаторов состояния ресурсов, их агрегаты, включающие количественные и качественные оценки. Определены элементы кооперативной игры, которая отображает развитие всей системы, а также ее участники и их стратегии, состоящие в изменении ресурсов. Решение игры основывается на векторе Шепли; задаваемое им разделение и соответствует совокупной стратегии сбалансированного развития. It is considered the resource approach to building of balanced development model based on the cooperative game. There are defined basic indicators of system resources, their aggregates including quantitative and qualitative evaluations of resources. There are defined elements of cooperative game that reflects the development of the system as well as its participants and their strategies of resources changing. The game solution is based on Shapley value. The given by it payoff division reflects corresponding strategy of balanced development.