Дослідження ізотопного обміну у системі "оксид тритію – природний мінерал" - Кряжич, О.О.; Коваленко, О.В. (Математичне моделювання в економіці, 2017)
У статті представлено результати експериментів щодо дослідження ізотопного обміну між тритійованою водою та природними мінералами. Зроблено акцент на глинисті мінерали – глини з каолінітами. За результатами досліджень було проаналізовано зміни питомої активності тритійованої води при додаванні глинистих мінералів за умов зміни температурного режиму. Зроблені висновки щодо подальших напрямів досліджень за темою. В статье представлены результаты экспериментов по исследованию изотопного обмена между тритиевой водой и природными минералами. Сделан акцент на глинистые минералы – глины с каолинитами. По результатам исследований были проанализированы изменения удельной активности тритиевой воды при добавлении глинистых минералов в условиях изменения температурного режима. Сделаны выводы относительно дальнейших направлений исследований по теме. In the article presents the results of experiments on the study of isotopic exchange between tritional water and natural minerals. Focus on clay minerals – clay with kaolin. The results of the studies analyzed changes in the specific activity water when adding clay minerals under conditions of changing temperature. Conclusions regarding future research directions on the theme.