Ex cathedra: сучасне літературознавство у Львівському національному університеті імені Івана Франка (1998–2008) - Гарасим, Я.; Будний, В. (Слово і Час, 2008)
З нагоди 160-літнього ювілею кафедри
української словесності Львівського
національного університету імені Івана Франка у статті розглянуто наукову діяльність львівської літературознавчої школи впродовж останніх десяти років. Висвітлено проблематику близько дев’яти десятків монографій, колективних збірників та інших видань з історії й теорії літератури, компаративістики, фольклористики, славістики й інших царин філології. On the occasion of the 160th anniversary of the Ukrainian philology department at Lviv National Ivan
Franko University the author of the article outlines the scientific activities launched by the literary scholars
from Lviv throughout the last ten years. The article covers the range of problems raised in about ninety
monographs, article collections and other published researches in the field of history and theory of literature,
comparative literary studies, folklore studies, Slavic studies and other areas of philology. По случаю 160-летнего юбилея кафедры украинской
словесности Львовского национального университета
имени Ивана Франко в статье рассмотрено научную
деятельность львовской литературоведческой школы
на протяжении последних десяти лет. Освещено
проблематику около девяноста монографий,
коллективных сборников и иных изданий по истории и
теории литературы, компаративистике, фольклористике,
славистике и других отраслей филологии.