З останнього десятиліття франкознавства - Легкий, М.; Пилипчук, С. (Слово і Час, 2008)
У статті запропоновано огляд основних франкознавчих видань учених-філологів Львівського університету за останніх десять років. Його мета –
засвідчити інтенсивний розвиток львівського франкознавчого осередку,
прагнення науковців охопити якнайширший спектр багатогранної Франкової
творчості. This article highlights some of the principal publications in the field of
Ivan Franko studies made by the philology scholars of Lviv University during
the recent 10 years. The essay’s goal was to demonstrate a significant
progress in the work of Lviv Centre for Franko Studies as well as the
scholars’ ability to exploit manifold aspects of Ivan Franko’s multifaceted
heritage. В статье предложено обозрение главных
франковедческих изданий ученых-филологов
Львовского университета за последние десять лет. Его
цель – засвидетельствовать интенсивное развитие Львовского франковедческого центра, стремление исследователей охватить наиболее широкий спектр многогранного творчества И. Франко.