“В кожного даль, що його перевершує” (про декілька естетичних домінант у поезії Київської школи) - Пастух, Т. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядаються естетичні домінанти, властиві текстам
поетів Київської школи. Автор зупиняється на питаннях
метафізичності цих текстів, їхньої метафоричності та верлібрової
форми. Аналізовані домінанти ставляться в контекст модерної
естетичної думки. This article points out the major aesthetic dominants peculiar to the texts of the poets attributed to the
Kyiv school. The researcher pays special attention to the metaphysical nature of those texts, noting their rich
metaphors and the intensive use of free verse. The aesthetic innovations of the Kyiv poets are treated as an
integral part of modern aesthetics. В статье рассматривается несколько эстетических
доминант, характерных для текстов поэтов Киевской
школы. Автор останавливается на вопросах
метафизичности этих текстов, их метафоричности и
верлибровой формы. Анализируемые доминанты
ставятся в контекст эстетической мысли модерна.