Енергозберігаючі системи світлодіодного освітлення - Морозов, А.О.; Клименко, В.П.; Корбут, В.Б.; Ієвлєв, М.Г.; Бутко, В.Г. (Математичні машини і системи, 2017)
Стаття присвячена аналізу енергозберігаючих систем світлодіодного освітлення. Розглянуто світлодіоди як джерело світла, принцип їх роботи і конструкцію. Наведені основні характеристики світлодіодів, методи їх вимірювання. Представлені тепловий розрахунок світлодіода, схеми і джерела живлення світлодіодних освітлювальних пристроїв, методи обчислення освітленості об’єктів. У статті також розглянуті основні результати розробки і впровадження енергозберігаючих світлодіодних систем освітлення, одержані Інститутом проблем математичних машин і систем НАН України за останні 7 років. Статья посвящена анализу энергосберегающих систем светодиодного освещения. Рассмотрены светодиоды как источник света, принцип их работы и конструкция. Приведены основные характеристики светодиодов, методы их измерения. Представлены тепловой расчет светодиода, схемы и источники питания светодиодных осветительных устройств, методы вычисления освещенности объектов. В статье также рассмотрены основные результаты разра- ботки и внедрения энергосберегающих светодиодных систем освещения, полученные Институтом проблем математических машин и систем НАН Украины за последние 7 лет. The article is devoted to the analysis of energy saving LED lighting systems. The LEDs are considered as a source of light, the principle of their operation and design. The main characteristics of LEDs and methods of their measurement are given. The thermal calculation of the LED, circuits and power supplies of LED lighting devices, methods of calculating the illumination of objects are presented. The main results of the development and implementation of energy saving LED lighting systems, obtained by the Institute of Mathematical Machines and Systems of NAS of Ukraine for the last 7 years are regarded in the paper