Огляд стану та можливостей впровадження ІТ у сферу безпеки - Бєгун, В.В. (Математичні машини і системи, 2017)
Проведено аналіз стану впровадження ІТ у сферу управління безпекою України. Визначено, що він не відповідає сучасним можливостям ІТ. Наведено короткий опис інформаційної технології безпеки. Визначено, що перехід на більш високий рівень інформатизації у цій сфері можливий разом зі зміною парадигми безпеки, що процеси інформатизації простіше здійснювати за галузями виробництва Проведен анализ состояния внедрения ИТ в сферу управления безопасностью Украины. Определено, что оно не соответствует современным возможностям ИТ. Приведено краткое описание информационной технологии безопасности. Определено, что переход на более высокий уровень информатизации в этой сфере возможен вместе со сменой парадигмы безопасности, что процессы информатизации проще осуществлять по отраслям производства. The analysis of the state of IT implementation in the safety management field of Ukraine is carried out. As a result of the analysis the current level of implementation is identified as not corresponding to the modern possibilities of IT. The short description of the Safety Management IT is given. The main conclusions are pointed out as: the transition to the next (higher) level of IT implementation in this field is possible with safety paradigm change; using the branch of industries principle is the simplest way to implement the IT in Safety Management.