Міська геральдика Холмської та Белзької земель XV - XVII ст. - Однороженко, О. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Вивчення міської геральдики Західної Волині, терени якої наприкінці XIV ст. опинилися під контролем польських королів (Холмська земля) та мазовецьких князів (Белзька земля), дотепер перебуває на узбіччі наукових інтересів істориків-геральдистів. Подібний стан речей пояснюється тією обставиною, що територію цих земель розрізав сучасний україно-польський державний кордон, внаслідок чого більша частина західно-волинських земель перебуває сьогодні в складі Польщі. Urban heraldry of Kholms’k and Bel’z’k regions (as a part of the Ukrainian-Polish ethnic border-line in the Middle Ages and Early Modern Times) was always a point of interest for both the Ukrainian and Polish researchers. The publication is aimed at bridging the gaps in the field of urban heraldry of Ruthenian regions of the Polish Crown.