Інструментальний засіб віддаленого спостереження за показниками датчиків - Нікітенко, Є.В.; Риндич, Є.В. (Математичні машини і системи, 2018)
Розроблено архітектуру інструментального засобу, який дозволяє стежити за станом показників датчиків, збирати статистичну інформацію з використанням сучасних мобільних і бездротових технологій та рішень. Засіб складається з програмного й апаратного забезпечення, яке у сукупності взаємодіє між собою за принципом клієнт-сервер, використовуючи різні протоколи обміну інформацією. Створено випробувальний зразок, який доводить коректність роботи інструментального засобу. Разработана архитектура автоматизированного средства, которая позволяет следить за состоянием показаний датчиков, собирать статистическую информацию с использованием современных мобильных и беспроводных технологий и решений. Средство состоит из программного и аппаратного обеспечения, которое в совокупности взаимодействует между собой по принципу клиент-сервер, используя различные протоколы обмена информацией. Создан испытательный образец, доказывающий корректность работы инструментального средства. It was developed the architecture of the automated tool that allows monitoring the status of the sensors indicators and gathering statistic information using modern wireless and mobile solutions and techniques. The tool consists of hardware and software which interact together with each other on the principle of the client-server model using a variety of communication protocols (HTTP, USART etc.). The test sample proving the correctness of the instrumental tool has been created.