Теоретичне обґрунтування вибору індикаторів, змінних та показників моніторингу безпеки - Бєгун, В.В.; Кропотов, П.П.; Гречанінов, В.Ф. (Математичні машини і системи, 2018)
Розглянуті проблеми побудови систем моніторингу безпеки в Україні у зв’язку з появою нових урядових рішень щодо стратегій моніторингу на основі ризик-орієнтованого підходу. Обґрунтовується необхідність використання технології ситуаційних центрів та ймовірнісних моделей небезпечних процесів і систем для модулів аналізу та прогнозу. Рассмотрены проблемы построения системы мониторинга безопасности в Украине в связи с новым правительственным решением по стратегии мониторинга безопасности на основе риск-ориентированного подхода. Обосновывается необходимость использования технологии ситуационных центров и вероятностных моделей опасных процессов и систем для модулей анализа и прогнозирования. The problems of construction of security monitoring systems in Ukraine taking into account new government decisions about monitoring strategies based on a risk-oriented approach are considered. The necessity of situational centers technology and probabilistic models of hazardous processes and systems for the modules of analysis and forecast usage is substantiated.