Велико-Бушевський скарб 2004 р. західноєвропейських монет XVII ст. - Бакалець, О. (Інститут історії України НАН України, 2009)
Про роль західноєвропейських монет в грошовому обігу Гетьманщини (1648–1764 рр.) свідчать близько 500 скарбів, музейних та приватних колекцій, виявлених в другій половині ХІХ – на початку ХХІ ст., вивчених та введених у науковий обіг, в тому числі 63 – автором статті. Аналіз скарбів із наявністю талерів та їх фракцій в українському грошовому господарстві яскраво ілюструє скарб срібних монет із с. Велика Бушинка Немирівського району Вінницької області. The article highlights the role of Western – European coins in money circulation of Hetmanshchyna (1648–1764), describes about 500 treasures of museum and private collections discovered over the second half of the ХІХ – at the beginning of the ХXІ centuries. The analysis of treasures (including their fractions in the Ukrainian money economy) is illustrated by silver coins of Velika Bushinka village, Nemirivskiy district, Vinnytsia oblast.